fbpx

Injecții cu toxină botulinică

Toxina Botulinica - Beauty Art Aesthetics

Injecțiile cu toxină botulinică, cum ar fi Botox® și Dysport®, îmbunătățesc aspectul prin relaxarea mușchilor care provoacă ridurile. Aceste injecții tratează, de asemenea, afecțiuni medicale, inclusiv migrene, hiperhidroză, vezică hiperactivă și probleme oculare. Va trebui să repetați tratamentele în trei până la șase luni după ce efectele dispar.

Ce sunt toxinele botulinice?

Toxinele botulinice sunt neurotoxine care afectează nervii și provoacă paralizie musculară . O bacterie numită Clostridium botulinum produce aceste neurotoxine. Furnizorii de asistență medicală folosesc un anumit tip de bacterie (tip A) pentru injecțiile medicale.

Toxinele botulinice apar în sol și alimente contaminate. Dacă consumați cantități mari de toxine botulinice sau dacă bacteriile intră într-o rană, puteți dezvolta botulism . Această tulburare gravă a sistemului nervos afectează respirația.

Ce sunt injecțiile cu toxină botulinică (Botox®)?

Botox® este una dintre cele mai cunoscute mărci de injecții cu toxină botulinică. Furnizorii de asistență medicală injectează cantități mici de Botox sau alt tip de toxine botulinice în mușchii specifici. Această procedură poate netezi ridurile , poate preveni migrenele și poate trata alte probleme de sănătate.

Tehnicienii dezvoltă toxine botulinice pentru proceduri cosmetice și medicale într-un laborator. Tehnicienii diluează și sterilizează toxinele, astfel încât acestea să nu provoace botulism.

Care sunt tipurile de injecții cu toxină botulinică?

Există diferite nume de marcă pentru injecțiile cu toxină botulinică. Nu toate produsele tratează aceleași probleme. Furnizorul dumneavoastră de asistență medicală poate discuta cea mai bună opțiune pentru situația dumneavoastră unică. Opțiunile includ:

  • Botox® (OnabotulinumtoxinA).
  • Dysport® (AbobotulinumtoxinA).
  • Xeomin® (IncobotulinumtoxinA).
  • Jeauveau® (PrabotulinumtoxinA).

Cum funcționează injecțiile cu toxină botulinică?

Contractiile repetate ale muschilor sunt una dintre cauzele aparitiei ridurilor la nivelul fetei. Toxinele botulinice precum Botoxul blochează temporar semnalele nervoase către mușchi. Ca urmare, mușchii injectați nu se pot contracta (încordați). Ei devin slabi sau paralizati. Aceste efecte pot dura câteva luni. Mușchiul injectat depinde de zona (zonele) de îngrijorare pe care o aveți. Mai multe zone pot fi tratate într-o singură ședință.

Cum ar trebui să mă pregătesc pentru injecțiile cu toxină botulinică?

Asigurați-vă că furnizorul dvs. de asistență medicală are o listă actualizată a medicamentelor și suplimentelor pe care le luați. Anumite medicamente cresc riscul de vânătăi la locul injectării. Acestea includ anticoagulante sau diluanți ai sângelui ( Warfarin® ) și medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). De asemenea, alcoolul te face mai predispus la roșeață și vânătăi. Nu beți cu 24 de ore înainte de procedură.

Cum se efectuează injecțiile cu toxină botulinică?

Furnizorul dumneavoastră de asistență medicală folosește un ac fin pentru a injecta cantități mici de toxine botulinice în zona de tratament. În funcție de problemă, este posibil să primiți mai multe injecții în locuri diferite. Iată ce mai trebuie să știți despre procedură:

  • Procedura ambulatorie: Tratamentul are loc ca o procedura ambulatorie. Te duci acasă în aceeași zi.
  • Disconfort: injecțiile pot înțepa și se pot simți inconfortabil, dar procedura se termină rapid. Unii furnizori aplică un agent de amorțeală topic pe piele înainte de a face injecții.
  • Anestezie: Dacă vi se administrează injecții pentru o vezică hiperactivă, este posibil să primiți anestezie locală sau regională .

Ce ar trebui să fac după ce am făcut injecții cu toxină botulinică?

Cu excepția cazului în care furnizorul dumneavoastră de asistență medicală spune altfel, vă puteți întoarce la locul de muncă sau la majoritatea activităților după tratament. Pentru a reduce roșeața, umflarea sau vânătăile:

  • Nu frecați și nu puneți presiune asupra zonei timp de 12 ore.
  • Rămâneți în poziție verticală (nu vă culcați) timp de trei până la patru ore.
  • Evitați efortul fizic timp de 24 de ore.