fbpx

Acid hialuronic: definiție, beneficii și cele mai bune seruri

Acid Hialuronic - Beauty Art Aesthetics

Dacă există un ingredient de îngrijire a pielii care te pune pe calea către pielea hidratată, acesta este acidul hialuronic. Îl vei găsi ca ingredient activ în orice categorie de produse de îngrijire a pielii sub forma de seruri , demachiante , creme hidratante și multe altele. Există un motiv pentru care este omniprezent: acidul hialuronic nu numai că face o treabă foarte buna atunci când vine vorba de hidratarea pielii, dar minimizează semnele de îmbătrânire, deoarece pielea plină și hidratată face liniile fine și ridurile mai puțin vizibile.

Ce este acidul hialuronic?

Din punct de vedere tehnic, este un grup de molecule de zahăr numite polizaharide,  conform unui studiu anterior . Aceste molecule funcționează pentru a amortiza și lubrifia și se găsesc în mod natural în țesuturile conjunctive ale corpului

În timp, rezervele de acid hialuronic ale corpului tău scad. Vârsta este un motiv,  arată cercetările  , dar factorii de mediu, cum ar fi fumatul și poluarea aerului, accelerează acest proces,  potrivit unui alt studiu anterior . Asta e vestea proastă.

Vestea bună este că produsele topice care conțin acid hialuronic, fie ca parte a listei de ingrediente dintr-o cremă hidratantă, fie ca vedeta a unui ser, pot ajuta la reconstruirea acelor rezerve epuizate.

Care sunt beneficiile acidului hialuronic?

Beneficiul cheie al acidului hialuronic este hidratarea și acea capacitate incredibilă de a reține umiditatea. Pentru a înțelege cât de importantă este umiditatea pentru piele, trebuie mai întâi să știți că pielea deshidratată – atunci când stratul superior al pielii nu are suficientă apă – pare uscată, aspră și descuaată.

Cele 3 tipuri de acid hialuronic: cum diferă

Există trei tipuri de acid hialuronic:

 1. Acidul hialuronic hidrolizat  este acidul hialuronic care a fost descompus în elemente suficient de mici pentru a pătrunde în piele. Este hidratantă, dar nu cea mai hidratantă opțiune, așa că este cea mai bună pentru persoanele care au ten gras sau mixt, deoarece aceste tipuri de ten doresc să evite suprahidratarea.
 2. Hialuronatul de sodiu  pătrunde mai adânc în piele și oferă rezultate și mai bune, deși efectele nu sunt de lungă durată. „ Hialuronatul de sodiu  este cel mai bun pentru persoanele care au pielea normală, deoarece va permite umidității să pătrundă, dar nu aveți nevoie cu adevărat de un efect puternic și de lungă durată.” Acesta este ingredientul pe care îl veți găsi probabil în seruri.
 3. Hialuronatul acetilat de sodiu  are beneficiile hialuronatului de sodiu, dar cu rezultate de lungă durată. Este cel mai bine pentru persoanele care au nevoie de umiditate, precum cei cu pielea uscată, cei care trăiesc în climat uscat sau cei care caută un produs pentru lunile uscate de iarnă.

Există și acid hialuronic ingerabil, care este o capsulă umplută cu ingredientul activ. Ideea este că luând un supliment, nivelurile de acid hialuronic vor fi constante și efectele vor dura,  potrivit unui studiu publicat în iulie 2017 în  Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology . Și pare să funcționeze: cercetătorii au descoperit că participanții care au luat 120 de miligrame de acid hialuronic pe zi timp de 12 săptămâni și-au îmbunătățit ridurile și starea generală a pielii.

Mărirea buzelor

Mărirea buzelor cu filler dermal cu acid hialuronic este o procedură cosmetică care vă poate oferi buze mai pline și pline. În zilele noastre, un filler dermal injectabil este cea mai folosită metodă de mărire a buzelor.

Există multe tipuri de umpluturi dermice care pot fi injectate în buze și în jurul gurii. Dar cele mai comune umpluturi astăzi sunt produsele care conțin substanțe similare cu acidul hialuronic. Acidul hialuronic este o substanță naturală care se găsește în organism. Ajută la creșterea volumului buzelor tale. Aceste tipuri de materiale de umplutură dermice sunt uneori numite „agent de umplutură cu acid hialuronic”.

Beneficiile fillerelor cu acid hialuronic

Odată injectat, gelul din filler susține și modelează țesuturile buzelor.

Beneficiile utilizării substanțelor de umplutură cu acid hialuronic includ:

 • Control asupra volumului buzelor.  Cantitatea de substanță injectată poate fi controlată, astfel încât medicul are un control mai bun asupra volumului buzelor creat.
 • Ritm treptat de tratament.  Injecțiile pot fi administrate treptat în timpul diferitelor întâlniri până la obținerea rezultatelor dorite.
 • Bubitele se dizolvă ușor.  Orice umflături și umflături create de mișcarea buzelor pot fi dizolvate cu ușurință.
 • Mai puține vânătăi.  Pot exista mai puține vânătăi și umflături în comparație cu alte substanțe de umplere dermice.
 • Rezultate rezonabil de durată.  Rezultatele sunt relativ de lungă durată, dar nu permanente.
 • Reacție alergică  puțin probabilă.  Deoarece substanțele de umplutură cu acid hialuronic sunt făcute din substanțe similare cu cele găsite în organism, este puțin probabil ca acestea să provoace o reacție alergică. Dar dacă sunteți alergic la lidocaină, spuneți medicului dumneavoastră înainte de a fi tratat.

Este mărirea buzelor sigură?

Efectele secundare ale fillerelor cu acid hialuronic sunt temporare și ar trebui să dureze doar câteva zile. Acestea pot include:

 • Sângerare de la locurile de injectare
 • Umflare și vânătăi
 • Roșeață și sensibilitate la locul injectării

Adresați-vă imediat medicului dacă aveți umflare extremă sau aveți febră.