fbpx

Blefaroplastia

blefaroplastie Beauty Art Aesthetics

Ce este blefaroplastia?

Blefaroplastia (chirurgia pleoapelor) este o procedură utilizată pentru tratarea pleoapelor căzute . În timpul acestui tip de intervenție chirurgicală plastică, un medic îndepărtează pielea, mușchii și, uneori, grăsimea care ar putea duce la lăsarea zonei din jurul ochilor.

Cine poate apela la aceasta procedura?

Chirurgia pleoapelor este căutată în primul rând de persoanele care caută tratamente anti-îmbătrânire. Lăsarea pielii din jurul ochilor este o parte naturală a îmbătrânirii, dar puteți lua în considerare acest tip de intervenție chirurgicală dacă începeți să găsiți astfel de efecte deranjante. De asemenea, candidații caută blefaroplastie dacă au pungi semnificative sub ochi sau dacă sprâncenele încep să se lase.

Pentru unii oameni, o blefaroplastie depășește preocupările cosmetice. Ați putea fi un candidat bun pentru această procedură dacă vederea dumneavoastră este afectată de pielea lăsată. Unii oameni se pot plânge că vederea lor atunci când privesc în sus este blocată de pielea care atârnă.

Pentru a reduce riscul de complicații, puteți fi, de asemenea, un candidat bun dacă nu fumați sau aveți boli cronice care vă pot afecta recuperarea.

Pregatirea

Pregătirea pentru intervenția chirurgicală a pleoapelor este complexă. În primul rând, veți avea nevoie de o consultație inițială cu un chirurg plastician pentru a discuta preocupările dumneavoastră și rezultatele dorite pentru pleoape. De asemenea, veți dori să întrebați chirurgul despre acreditările și experiențele sale cu acest tip de intervenție chirurgicală.

Înainte de a fi supus acestei proceduri, chirurgul dumneavoastră va trebui să efectueze câteva teste. Se efectuează un examen fizic pentru a vă privi și măsura ochii. De asemenea, sunt efectuate teste de vedere și lacrimi. În cele din urmă, medicul dumneavoastră vă va face fotografii ale pleoapelor pentru a ajuta medicul în timpul procedurii.

Este important să-i spuneți chirurgului despre orice medicamente pe care le luați. Aceasta include:

  • medicamente prescrise
  • remedii fără prescripție medicală
  • suplimente din plante

Vi se va cere probabil să încetați să luați orice lucru care crește riscul de sângerare, cum ar fi ibuprofen (Advil, Motrin) sau warfarina. De asemenea, va trebui să renunți la fumat cu câteva săptămâni înainte de o blefaroplastie.

Va trebui să vă pregătiți pentru primele zile după operație, deoarece pleoapele v-ar putea fi umflate până la punctul în care capacitatea de a efectua anumite activități poate fi afectată. Luați în considerare să gătiți mesele din timp și asigurați-vă că aveți toate articolele de care aveți nevoie, astfel încât să nu fiți nevoit să plecați de acasă. De asemenea, veți avea nevoie de un prieten sau de o persoană dragă care să vă ia acasă după operație.

Procedura

Blefaroplastia se efectuează în ambulatoriu. Asta înseamnă că poți merge acasă la scurt timp după procedură. Anestezia generală este utilizată doar pentru unele persoane. Chirurgul dumneavoastră va injecta de obicei un agent de amorțeală în pleoape.

Pleoapele superioare sunt abordate mai întâi. Aici, chirurgul dumneavoastră va face o tăietură mică și va îndepărta excesul de piele, precum și mușchii și uneori grăsimea. Unele dintre aceste țesuturi ar putea fi mutate în alte zone din jurul ochiului înainte ca chirurgul să închidă incizia.

Blefaroplastia pleoapei inferioare implică de obicei îndepărtarea grăsimii, care contribuie la apariția pungilor de sub ochi, precum și, uneori, îndepărtarea unei cantități mici de piele. Incizia poate fi fie pe interiorul pleoapei, fie pe exterior, sub genele inferioare. La unii oameni, pleoapa inferioară poate fi strânsă sau fixată de scheletul osos.

Cu excepția cazului în care sunteți supus unei intervenții chirurgicale pe pleoape pentru probleme de vedere, asigurarea probabil că nu va acoperi procedura.

Recuperare

Recuperarea după blefaroplastie este relativ scurtă în comparație cu alte tipuri de intervenții chirurgicale. Imediat după procedură, veți fi mutat într-o cameră de recuperare. Veți fi monitorizat pentru efecte secundare și, dacă nu există complicații, veți merge acasă în aceeași zi.

Este important să vă odihniți câteva zile imediat după intervenția chirurgicală a pleoapelor. S-ar putea să aveți unele umflături și dureri. Medicul dumneavoastră vă poate recomanda să luați ibuprofen pentru a ameliora aceste simptome. Poate dura o săptămână sau două pentru ca aceste simptome să dispară complet. Chirurgul dumneavoastră vă poate recomanda și pachete de gheață pentru următoarele două zile.

Vederea încețoșată și sensibilitatea la lumină sunt, de asemenea, posibile efecte secundare pe termen scurt. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă aceste simptome durează mai mult de o zi sau două.

Nu puteți purta lentile de contact timp de două săptămâni după operația la pleoape. Asigurați-vă că aveți o alternativă, cum ar fi ochelarii de prescripție, la îndemână.

Nu trebuie să-ți ții ochii acoperiți pe toată durata fazei de recuperare, dar s-ar putea să fii trimis acasă cu tifon pentru a proteja zona. De asemenea, va trebui să vă asigurați că spălați ușor zona și o păstrați curată. După câteva zile, veți vedea din nou chirurgul pentru o evaluare și pentru a elimina eventualele cusături, dacă este necesar.